منوی دسته بندی

رتیکولوسیت چیست؟

    رتیکولوسیت‌ها گلبول قرمز نارس هستند و به‌طور معمول حدود ۱ ٪ از سلول‌های قرمز در بدن انسان را تشکیل می‌دهند. رتیکولوسیت‌ها در مغز استخوان قرمز بالغ شده و سپس قبل از آنکه به بلوغ برسند در حدود یک روز در جریان خون به گردش درمی آیند.

هدف از انجام شمارش رتیکولوسیت ها چیست؟

    ارزیابی توانایی مغز استخوان در تولید گلبول های قرمز، افتراق بین علل مختلف کم خونی، پایندگی در پاسخ مغز استخوان به بازگشت به فعالیت طبیعی در طی شیمی درمانی،  پیوند مغز استخوان، پس از درمان کم خونی فقر آهن ، پس از درمان کم خونی فقر ویتامین B12 و  B9(فولیک اسید).

    زمانی که در آزمایش   CBC بیمار ، گلبول های قرمز، هموگلوبین و هماتوکریت کمتر از حد طبیعی باشد یا علائم کم خونی داشته باشد و برای ارزیابی عملکرد مغز استخوان این تست درخواست می شود.

نحوه ی آزمایش

    برای خونگیری این نوع آزمایش، نمونه گیری از ورید بازویی انجام می شود. قبل از نمونه گیری، فرد مراجعه کننده باید داروهایی که مصرف می کند و آخرین زمان مصرف دارو را به پرسنل نمونه گیر در آزمایشگاه اطلاع دهد.

روش انجام تست بر روی نمونه

    از آنجاییکه رتیکولوسیت ها حاوی باقیمانده های اسید ریبونوکلئیک ریبوزومی هستند و ریبوزوم ها خاصیت رنگ پذیری و ایجاد واکنش با رنگهای قلیائی خاص مثل آزور B ، بریلیانت کرزیل بلو یا نیو متیلن بلو  (NMB) و تشکیل رسوبی به صورت گرانول یا فیلامنت آبی یا بنفش را دارند, این رنگ آمیزی مورد توجه آزمایشگاه هماتولوژی میباشد.

    این آزمایش از روش supravital staining (Brilliant cresyl blue)  انجام می شود. برای این منظور  ۱۰۰میکرولیتر از نمونه خون کامل را با 1۱۰۰میکرولیتر رنگ برلیانت کریزل بلو (نسبت مساوی) مخلوط کرده و ۲۰ دقیقه در بن ماری ۳۷ درجه قرار داده می شود. سپس لام  تهیه می شود. با عدسی ۱۰۰ ، تعداد رتیکولوسیت ها را در ۱۰ فیلد میکروسکوپی رندوم (نه انتخابی) شمارش کرده و در نهایت درصد رتیکولوسیت گزارش و ثبت می شود.

aligeranmayeh وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *